魚翅空中服務員討論區

一個讓大家暢所欲言的地方
It is currently 2019-12-08 8:37

All times are UTC + 8 hours

Post new topic Reply to topic  [ 62 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: 一個故事
PostPosted: 2006-11-10 4:13 
Small Potato

話說, a小姐同j先生係一對拍左拖3年既戀人, 佢地係外國一齊讀大學, a小姐為左j先生而放棄佢個ex..
到左一日j先生完成學業, 返hk發展, a小姐仲有一年先畢業.. 佢地一直long d左半年..由於j先生hk冇屋企人, 所以住左o係a小姐屋企.
後來, j先生o係公司識左i小姐, 佢地漸漸互生情愫...
有一日, j先生同i小姐佢地行沙灘, j先生錫左i小姐, 佢地就一齊左.. 只不過, j先生冇同a小姐講..
i小姐都知j先生有gf, 但係以為j先生唔再愛a小姐, 所以打算俾時間俾j先生去解決件事, 只不過, 事情一直拖到佢地一齊左4個月都未解決.. i小姐同j先生已經租左地方打算一齊住, 就o係佢地就搬出黎既時候, a小姐無意中知道j先生同i小姐既事, a小姐好傷心, 但係都原諒j先生, j先生同a小姐講唔會再咁落去, 但係會依舊同i小姐搬出黎住..
不過, 由於j先生心軟, 佢同i小姐講左唔可以咁樣, 但係佢地既關係依舊冇變. j先生第2次背叛a小姐, a小姐懵然不知, i小姐委曲求存..
佢地都o係度等緊a小姐返黎個日...

大家覺得a小姐,j先生同i小姐應該點??

>>我覺得 j 先生要拎去打"把", a小姐同i小姐都要離開 \kill\

Post subject:
PostPosted: 2006-11-10 11:21 
Newbie
Newbie

點解男人總是貪心、貪新鮮? 想享齊人之福....
太過份 \kill\

我橙皮經過多次失敗後, 對男人已無哂信心 \sleepy\

PostPosted: 2006-11-10 11:53 

我都覺, 男人總係自私既... 不如話, 人都係自私既...

Post subject: Re: 一個故事
PostPosted: 2006-11-10 13:06 

mira1218 wrote:
不過, 由於j先生心軟

心軟2個字真係害人不淺..

橙皮..妳d後備點呀.信心是經時間來証明和加強的,慢慢來啦 \happy\

PostPosted: 2006-11-10 14:17 
中層階層
中層階層

話說, a小姐同j先生係一對拍左拖3年既戀人, 佢地係外國一齊讀大學, a小姐為左j先生而放棄佢個ex..

>>我覺得 j 先生要拎去打"把"...

橙皮 wrote:
太過份 \kill\

我都覺, 男人總係自私既... 不如話, 人都係自私既...

唔該你地睇清睇楚
係女定係男先做錯!

負心係a小姐當初
為j先生...ex放棄咗!

條女既有如此前科
呢D咪就即係因果!

jsc8i46m wrote:
心軟2個字真係害人不淺..

成件事好人無一個
衰係衰在各人心多!

Quit
Shoe
Polishing

PostPosted: 2006-11-10 17:27 
Gold
Gold

太過份 \kill\

你唔好好似我咁啦! \cry\

QSP wrote:
成件事好人無一個
衰係衰在各人心多!
都係qsp 最心水清... \teeth\

Quit
Sales
Team

PostPosted: 2006-11-10 19:55 
Gold
Gold

點解呢排咁多三角戀

PostPosted: 2006-11-10 22:01 
Gold
Gold

好似流感咁.... \cry\

Quit
Sales
Team

PostPosted: 2006-11-11 0:05 
中層階層
中層階層

[quote="Auntie"]點解呢排咁多三角戀

Quit
Shoe
Polishing

Post subject: Re: 一個故事
PostPosted: 2006-11-11 0:22 
Green
Green

基本上, 呢個關係入面只會有一個女仔係羸家, 唔係阿a就係阿i架啦! 但如果要分開三個人黎講, 可以咁樣睇既:

j先生既話, 最好就選定一個做自己既女朋友(到底自己鍾意邊個多d呢? 情歸何處呢?), 咁樣落去, 唔單止佢自己辛苦, 對兩個女人黎講也係唔公平!

a小姐和i小姐基本上要考慮既都係差唔多, 就係諗下j先生值唔值得佢地去愛啦!

我暫且唔講邊個right邊個錯, 但係而家j先生根本就唔知自己鍾意邊個多d既時候, a小姐和i小姐應該為自己著想下羅! 咁既情況下根本就無可能叫j先生做決定(佢根本就無呢個能力, 因為佢決策既能力已經disable)...

有興趣跟我做朋友的可以add 我facebook, http://www.facebook.com/kennethNG101 ^^

PostPosted: 2006-11-11 0:22 
Silver
Silver

好多人係犯賤o既....貪新鮮...有個好地地o既又唔要....人地唔要你你又要霸住...瘦田冇人耕...耕開有人爭....今日可以為佢放棄你...聽日都可以為第二個放棄佢...因果循環.....

UNITED WE STAND!!

CPA=Cannot Promise Anything!
Service Straight From The Cart!

PostPosted: 2006-11-11 0:23 
Green
Green

橙皮 wrote:
太過份 \kill\

你已經好我好多架啦! 起碼你都叫做戀愛過呀! \rain\

有興趣跟我做朋友的可以add 我facebook, http://www.facebook.com/kennethNG101 ^^

PostPosted: 2006-11-11 0:27 
Green
Green

QSP wrote:
姨媽,

我話D人食飽得滯
飯氣攻心塞住個胃

成班喇埋年紀唔細
有D讀到仲有學位

好玩唔玩要玩爭仔
無佬好似過唔到世

其實學我梳起... 隻髻
與世無爭先至高貴... 丫嘛,呵? \teeth\

如果好似你咁有腦既女人唔出山既話, 我相信絕對係"香港單身男仕"們既重大損失, 因為有智慧既女人而家真係好少.........

WatErloO wrote:
好多人係犯賤o既....貪新鮮...有個好地地o既又唔要....人地唔要你你又要霸住...瘦田冇人耕...耕開有人爭....今日可以為佢放棄你...聽日都可以為第二個放棄佢...因果循環.....

如果係因果循環既話都好呀! 起碼都叫抵死! 最慘既係雖無過犯, 無端端被人飛左呢!

PostPosted: 2006-11-11 2:20 
中層階層
中層階層

kingwahn wrote:
如果好似你咁有腦既女人唔出山既話, 我相信絕對係"香港單身男仕"們既重大損失, 因為有智慧既女人而家真係好少.........

呀樺 dee...

您想請到老娘出山?
您銀包夠唔夠子彈?

要我化妝著住靚衫
襯埋戒指頸鍊耳環

散發徐娘風韻無限
加埋少少眼神迷幻

點知帶我麥記開餐... 喎
咁咪o徒晒我副架生!? \pain\

Quit
Shoe
Polishing

PostPosted: 2006-11-12 0:52 
Green
Green

咁都唔係一係就嚴重到要收山, 一係就著到好似去同其他女仔battle爭仔咁架!

我暫時就未夠銀彈,
若有機會見你的話,
唔會約你麥記開餐,
你估我同你重係中學時代咩! \red\

Post new topic Reply to topic  [ 62 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 8 hours