魚翅空中服務員討論區

一個讓大家暢所欲言的地方
It is currently 2019-12-08 18:57

All times are UTC + 8 hours

Post new topic Reply to topic  [ 159 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2006-12-12 0:53 
Green
Green

橙皮 wrote:
上次搞到報警後, 無耐佢又喺機場等我放工, 又喺屋企樓下等我, 又送花...佢不停要我俾機会佢...迫得我好辛苦呀! 最後要出動到我阿妹做談判專家, 佢至肯收手..

現在, 件事終於都畫上句號了....佢無再騷擾我, 前排佢上咗嚟我屋企攞番哂d野走, 我知佢已經放低了我從新生活, 希望佢真係可以重新做人啦!

你搵你個妹同你做談判, 你屋企人知唔知道先? 唔知既話都重好d, 如果唔係你父母都夠你有排煩...... 我反而想八d問下你個妹同佢講左d乜(出左d咩必殺技)? 點解可以一次過就搞掂你個ex...

有興趣跟我做朋友的可以add 我facebook, http://www.facebook.com/kennethNG101 ^^

PostPosted: 2006-12-12 1:17 
Gold
Gold

上次搞到報警後, 無耐佢又喺機場等我放工, 又喺屋企樓下等我, 又送花...佢不停要我俾機会佢...迫得我好辛苦呀! 最後要出動到我阿妹做談判專家, 佢至肯收手..

現在, 件事終於都畫上句號了....佢無再騷擾我, 前排佢上咗嚟我屋企攞番哂d野走, 我知佢已經放低了我從新生活, 希望佢真係可以重新做人啦!

好彩我那個冇咁做者, 唔係我殺左佢.... :evil:

Quit
Sales
Team

PostPosted: 2006-12-12 14:45 
Newbie
Newbie

我都好想知你殺左佢? \teeth\

愛情是:當感覺、熱情和浪漫統統拿掉之後,你仍然珍惜對方.

PostPosted: 2007-01-30 13:04 
New Comer
New Comer

順其自然啦!你越諗越亂,相反你會覺得唔開心........

PostPosted: 2007-02-03 17:03 
Newbie
Newbie

我已經好了好多.....無再成日亂諗, 個人都開心咗d.....但始終呢件事對我做成既傷害實在太大, 有時我都會無意間想起佢, 想起我地以前開心既日子, 最後都忍唔住喊, 我覺得好可惜, 原來我真係愛得佢好深.....

雖然我而家已經投入咗另一段新既戀情, 但我好怕, 好怕再受傷害, 好難再對人有信心, 我知咁樣對新男友好唔工平, 但我真係唔可以放心去愛.....

原來我已經唔係以前既我lu, 唔可以徹底地去愛, 愛得好有保留.....我好唔想咁呀, 我知如果繼續咁落去, 一定會分手, 但我偏偏就係唔可以放心去愛! 唉~

PostPosted: 2007-02-04 0:30 
New Comer
New Comer

我覺你自己一定辛苦,你新bf同樣辛苦,你現在好似好開心,其實唔好怪我直接,你冇完全放下,你開始新一段戀情,實在好危險!我一樣過來人,我一樣清楚感受,
我給說話(做朋友會開心過做情侶,沒有開始,就自然冇終結)

PostPosted: 2007-02-04 10:46 
Small Potato
Small Potato

橙皮 wrote:
我已經好了好多.....無再成日亂諗, 個人都開心咗d.....但始終呢件事對我做成既傷害實在太大, 有時我都會無意間想起佢, 想起我地以前開心既日子, 最後都忍唔住喊, 我覺得好可惜, 原來我真係愛得佢好深.....

雖然我而家已經投入咗另一段新既戀情, 但我好怕, 好怕再受傷害, 好難再對人有信心, 我知咁樣對新男友好唔工平, 但我真係唔可以放心去愛.....

原來我已經唔係以前既我lu, 唔可以徹底地去愛, 愛得好有保留.....我好唔想咁呀, 我知如果繼續咁落去, 一定會分手, 但我偏偏就係唔可以放心去愛! 唉~

一分鐘便可以摧毀一個人,
一小時便可以喜歡一個人,
一天便可以愛一個人,
但要一生才可以忘記一個人。

PostPosted: 2007-02-05 0:54 
Gold
Gold

橙皮,
你依家唔愛得投入,係因為你將前度男友果份愛情嚟同依家呢位男友比較啫!你响往同懷念以前男友對你好嘅時候的種種,所以你對依家嘅男友都希望有呢種感覺。但係每一個男人都係一個個體,唔可以比較

PostPosted: 2007-02-05 3:55 
Newbie
Newbie

橙皮 wrote:

既然有新bf...做人應該貪新妄舊
比較新同舊bf又無好處....何必呢
做任何事都應該要投入....愛情都係
未投入又點知會再受傷害
試過投入有機會係100% or 50% 係好既戀情
唔試過咪0%.....愛情同種花一樣要比心機先可以有reward...因為驚露天種花...花會受傷害...而唔比心機種....個心只想朵花遲早到死架啦....都係唔好咁比心機
你話啦...又點會種到好花..... \shy\

愛情是:當感覺、熱情和浪漫統統拿掉之後,你仍然珍惜對方.

Post new topic Reply to topic  [ 159 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

All times are UTC + 8 hours