魚翅空中服務員討論區

一個讓大家暢所欲言的地方
It is currently 2020-01-29 19:36

All times are UTC + 8 hours

Post new topic Reply to topic  [ 159 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Next
Author Message
PostPosted: 2006-07-12 22:22 
Newbie
Newbie

橙皮 wrote:
我快到30了!!但男友比我小7年, 佢未有事業/經濟基礎, 拍拖已4年....佢係一個典型雙魚座, 超細心、温柔、體貼...(全部都係我最冧嘅)...

拍拖又關星座事?咁你又係咩星座?
女人到了3x諗好多現實嘅野係normal
你最好早d同他結婚生仔啦...唔係到無魅力
又唔想放棄他慍其他人...兩頭唔到岸...咁都幾頭痕

愛情是:當感覺、熱情和浪漫統統拿掉之後,你仍然珍惜對方.

Post subject:
PostPosted: 2006-07-12 22:22 
Gold
Gold

而家你地兩個都冇乜問題, 做乜成日咁杞人憂天呢? 好好enjoy 你而家的日子啦! \red\

Quit
Sales
Team

PostPosted: 2006-07-12 22:50 
Newbie
Newbie

橙皮 wrote:
諗番轉頭, 初初一齊嘅頭2-3年, 我都好開心架, 覺得好sweet, 佢嘅細心係我從未感受過嘅(之前我都拍過6次拖), 從未試過有人咁温柔對我, 咁體貼, 佢喺音樂上嘅才華亦係我最欣賞. 我屋企人亦無反對 (可能係無眼睇 \covermouth\ )..起初都驚佢玩玩吓(當時佢得十幾歲), 拍咗年幾拖佢先帶我見佢父母(佢地都好nice), 見完佢父母後, 我個心就好似定左d, 覺得佢肯帶我返佢屋企見佢d屋企人, 好似認定咗d嘢...

但時間耐咗, 我就開始擔心, 可能年紀大咗, 擔心嘅野越嚟越多, 開似諗d現實嘅問題...又怕自己老來無依...見身邊嘅女性朋友都嫁得七七八八, 有d仔都生埋, 自己就仲玩緊"拍拖", 一d 都唔plan吓將來..(其實我有plan過, 仲plan得好完美添 \teeth\ ..), 個人開始覺得好煩, 好不安.....我其實都有同佢傾過d現實嘅問題, 我好surprise! 我一向都以為佢唔會諗咁遠嘅嘢, 點知佢諗得仲遠過我 \mouth\ ..但我都仲擔心, 擔心佢會變, 佢e+咁諗啫, 唔知遲d係咪咁諗呢? .....佢又鬼死咁靚仔, 出面好多妹妹仔都"喉"住佢, 我自己開始老, 我怕佢會受唔住誘惑........我越諗越多、越諗越多....... \wow\ \wow\ \wow\ .......救命呀!! \wow\ \wow\ \wow\

咁都受唔住誘惑...你的魅力開始消失la
唔知你過唔過到七年之癢呢?
玩緊"拍拖"有咩問題未結婚都要先了解下對方架
到結婚先知唔了解對方到時離婚咪仲晒時間
仲要比人歧視 (notallow)

PostPosted: 2006-07-13 1:26 
Green
Green

橙皮 wrote:
諗番轉頭, 初初一齊嘅頭2-3年, 我都好開心架, 覺得好sweet, 佢嘅細心係我從未感受過嘅(之前我都拍過6次拖), 從未試過有人咁温柔對我, 咁體貼, 佢喺音樂上嘅才華亦係我最欣賞. 我屋企人亦無反對 (可能係無眼睇 \covermouth\ )..起初都驚佢玩玩吓(當時佢得十幾歲), 拍咗年幾拖佢先帶我見佢父母(佢地都好nice), 見完佢父母後, 我個心就好似定左d, 覺得佢肯帶我返佢屋企見佢d屋企人, 好似認定咗d嘢...

但時間耐咗, 我就開始擔心, 可能年紀大咗, 擔心嘅野越嚟越多, 開似諗d現實嘅問題...又怕自己老來無依...見身邊嘅女性朋友都嫁得七七八八, 有d仔都生埋, 自己就仲玩緊"拍拖", 一d 都唔plan吓將來..(其實我有plan過, 仲plan得好完美添 \teeth\ ..), 個人開始覺得好煩, 好不安.....我其實都有同佢傾過d現實嘅問題, 我好surprise! 我一向都以為佢唔會諗咁遠嘅嘢, 點知佢諗得仲遠過我 \mouth\ ..但我都仲擔心, 擔心佢會變, 佢e+咁諗啫, 唔知遲d係咪咁諗呢? .....佢又鬼死咁靚仔, 出面好多妹妹仔都"喉"住佢, 我自己開始老, 我怕佢會受唔住誘惑........我越諗越多、越諗越多....... \wow\ \wow\ \wow\ .......救命呀!! \wow\ \wow\ \wow\

你開始為自己既將來打算, 在你的年紀黎講都算係正常的, 但係我就覺得你d朋友好似早左d結婚, 而且重有埋細路tim;

我本身係一個廿五歲的男仔, 重未拍過拖, 我之前都好似你咁好急想搵個女朋友拍拖, 但係有時候有d野時機未到or未遇到鍾意的人, 想急都急唔黎;

有d野有時就算俾你plan好曬, 都會天有不測之風雲, 一下子就打散曬你個plan, even就算你男朋友大過你, 如果佢終有一日真係會嫌棄你的, 你都難保佢唔會搵個後生d既女仔, 基本上係好睇個男仔本身既為人係點, 就你而家既情形, 你擔心唔得咁多, 好好享受同keep住而家你所擁有的幸福和快樂, 珍惜和他的每一刻反而比較實際呢! 結婚黎d野在你而家而言是否那麼緊要呢? 有時候結左婚之後可能無而家拍拖咁開心都未定, 而且在你男朋友而言, 我覺得你都係要俾d時間佢在思想方面成熟d先再諗結婚會比較恰當, 你男朋友正值成長的年齡, 恩想重未係比較成熟, 同細過自己的人拍拖係要俾時間佢成長, 由其係女大男小的關係, 男方的成長和思想的成熟度就係你能否與之結婚的關鍵!

你和你男朋友在年紀上有咁既差距, 但仍然可以keep到咁多年, 實在難得; (唔好意思呀! 在年紀上細你好多年但講野好似在跟你說教一樣 ^^")希望你會明白我講d乜......

有興趣跟我做朋友的可以add 我facebook, http://www.facebook.com/kennethNG101 ^^

PostPosted: 2006-07-13 2:06 
Small Potato

救命, 原來又係因為人地靚仔所以咩問題都唔係問題....lol

PostPosted: 2006-07-13 15:01 
Newbie
Newbie

mk2006 wrote:
拍拖又關星座事?咁你又係咩星座?
女人到了3x諗好多現實嘅野係normal
你最好早d同他結婚生仔啦...唔係到無魅力
又唔想放棄他慍其他人...兩頭唔到岸...咁都幾頭痕

我係現實主義者---山羊座, 樣樣事都計得好盡, 最怕人猶疑不決, 想做就做, 一d都唔理別人感受, 固執...

好彩你話女人到了3x諗好多現實嘅野係normal, 我仲以為自己成日心煩氣燥, 提早更年期添 \teeth\

結婚生仔, 我諗唔會住喇, 呢d野相方面ready至得, 我諗佢未ready...

PostPosted: 2006-07-13 15:13 
Newbie
Newbie

樺:

多謝你給我嘅分析/意見! 其實我e+都好珍惜同enjoy呢段關係, 不過自己就成日亂諗野lor..

希望你快d揾到你鍾意嘅人拍拖 la, 做最幸福嘅男仔!

PostPosted: 2006-07-14 1:54 
Newbie
Newbie

橙皮 wrote:
我係現實主義者---山羊座, 樣樣事都計得好盡, 最怕人猶疑不決, 想做就做, 一d都唔理別人感受, 固執...

好彩你話女人到了3x諗好多現實嘅野係normal, 我仲以為自己成日心煩氣燥, 提早更年期添 \teeth\

結婚生仔, 我諗唔會住喇, 呢d野相方面ready至得, 我諗佢未ready...

你都知道他未ready咁你應該趁後生想清楚你d friend講的話對不對
到底自己係咪晒時間啦...現實主義者應該唔會比愛情沖昏頭腦
我覺得女人到了3x應該好恨嫁
心煩氣燥係你工作上的問題, 邊關更年期事啊
不過同小伙子拍拖心境係會後生d

PostPosted: 2006-07-14 11:50 
Newbie
Newbie

過多幾年
妳 40, 佢 33 先至係最大難關

不過又唔洗咁灰既
兩個人一齊最緊要開心

PostPosted: 2006-07-14 13:46 
Newbie
Newbie

聽完你地咁講, 搞到我真係15/16添 \wide\ ....十萬個"唔知點"喺頭頂 \round\ \round\ \round\ \round\

d fren同我講嘅野, 其實我一直都覺得好啱架....但自己唔捨得放手lor (nonono) ....同佢一齊呢4年, 期間都有好幾個條件超好嘅男人追我, 但我衰尊一同堅定lor, 我覺得佢一日係我bf, 我都唔可以做d背叛佢或者傷佢心嘅事...(d fren咪話我on居lor)...但係我就係d咁on居嘅女人 \cry\ ...除非有一日佢做d傷我心嘅嘢, 又或者佢飛我, 如果唔係, 我都係死係佢手上架喇.....有時我都覺得自己幾犯賤 (punishing)

PostPosted: 2006-07-14 14:44 
Newbie
Newbie

條件再好都唔一定係自己最鍾意果個
妳又唔係貪佢地 d $
無意思的

PostPosted: 2006-07-14 15:10 

依家呢個社會,呢個世界好多結左婚既夫妻,佢地大家各自既伴侶都唔係自己最愛既人,你搵倒個最愛既人就唔好因為d咁低既限制去破壞自己啦...我舅公都係細我舅婆幾年架,但佢地到依家都仲相處得好好....佢地7十幾8十喇,上2年我舅公要做大手術,由腳度割一條動脈去心臟度...手術成功左,依家舅公想去邊舅婆都陪住佢去...好多野,唔一定人地話咁你就咁, 你真係怪,永遠唔唸好,只係識唸你地老左會各自飛....而唔識唸點樣維繫....一d好平常,好多夫妻會出現既問題黎,你都未做佢老婆就驚定佢會有一日厭左你...睇黎你都仲係未愛得佢咁深...如果係咁,我覺得你都未適合結婚住囉,去"玩"多2,3年先啦

PostPosted: 2006-07-14 18:28 
Gold
Gold

橙皮,
如果你哋倆個冇諗住結婚生仔, 姨媽提議你就乜都唔駛擔心...繼續開心咁拍拖囉!幾難得有個後生仔咁鍾意自己、佢父母又冇反對你哋、仲要喺埋一齊已經四年喎!
雖然都有個分手嘅危機喺度, 但至少你到呢一刻都仲好開心喎!

要嚟嘅(講緊分手)...就算結咗婚都會嚟㗎啦!到時先至算囉!依家最緊要開心嘛!你依家開唔開心先? \tongue\

PostPosted: 2006-07-14 18:46 
Newbie
Newbie

ken wrote:
依家呢個社會,呢個世界好多結左婚既夫妻,佢地大家各自既伴侶都唔係自己最愛既人,你搵倒個最愛既人就唔好因為d咁低既限制去破壞自己啦...我舅公都係細我舅婆幾年架,但佢地到依家都仲相處得好好....佢地7十幾8十喇,上2年我舅公要做大手術,由腳度割一條動脈去心臟度...手術成功左,依家舅公想去邊舅婆都陪住佢去...好多野,唔一定人地話咁你就咁, 你真係怪,永遠唔唸好,只係識唸你地老左會各自飛....而唔識唸點樣維繫....一d好平常,好多夫妻會出現既問題黎,你都未做佢老婆就驚定佢會有一日厭左你...睇黎你都仲係未愛得佢咁深...如果係咁,我覺得你都未適合結婚住囉,去"玩"多2,3年先啦

好sweet喔! (love) ...我都想有人陪我白頭到老 \huggy\ ...

Auntie wrote:
橙皮,
如果你哋倆個冇諗住結婚生仔, 姨媽提議你就乜都唔駛擔心...繼續開心咁拍拖囉!幾難得有個後生仔咁鍾意自己、佢父母又冇反對你哋、仲要喺埋一齊已經四年喎!
雖然都有個分手嘅危機喺度, 但至少你到呢一刻都仲好開心喎!

要嚟嘅(講緊分手)...就算結咗婚都會嚟㗎啦!到時先至算囉!依家最緊要開心嘛!你依家開唔開心先? \tongue\

咁又係...

依家都開心嘅....但間唔中有d擔心咁lor :P~

PostPosted: 2006-07-14 19:24 
Newbie
Newbie

唉....有邊個唔想白頭到老喎,但時代唔同囉,N年前果一代年樣都未見過就話結婚、係到真係婚期來臨前果幾日至見吓面,叫做培養吓感情。而家....結咗婚要離婚喎,理由其一是性格不合 (d_u)

橙皮,
雖然我都有叫你為自己將來著想,但我知道理性多數fight唔贏感性,加上你又咁鬼堅定......最緊要你自己開心! \sunglass\

Post new topic Reply to topic  [ 159 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Next

All times are UTC + 8 hours